„Етър”, набор 2005 и 2003 – на осминафинал за купата!

Публикувано на: 08.10.2018 г. 17:47 ч.

Футболистите на „Етър” от две възрасти – родени 2005 и 2003 година, се класираха за осминафиналите за Купата на БФС.

Набор 2005 г. стигнаха до основната фаза на елиминациите, като първо елиминираха „Локомотив” (ГО) с 3:1, а после в зоновия финал разбиха „Янтра” (Габрово) с 6:0. Мачът се игра в Царева ливада и премина при тотален превес на „виолетовите”. Атанас Атанасов вкара два гола за победата, по веднъж се разписаха Захари Атанасов, Костадин Белалиев, Радостиян Димитров и Росен Върбишки.

В първенството си етърци са убедителен лидер при децата в подзоновата група. Тимът има 4 поредни победи и с пълен актив води в класирането. Толкова има и „Локомотив” (ГО), но етърци са с внушителната голова разлика 25:0, докато горнооряховци са с 20:5. В следващия кръг на 9 октомври „виолетовите” гостуват на „Янтра” (Гб).

На осминафинал за Купата на БФС са и набор 2003 година. В предвалителния етап „Локо” (ГО) се отказа и тъй като от подзона Плевен също няма участници, „Етър” и „Янтра” се класираха директно за основната фаза. В първенството етърци също имат пълен актив от три победи, но са с два мача по-малко от конкурентите си и засега заемат 4-о място. Утре те също гостуват в Габрово на “Янтра”.

Жребият за 1/8 финалите за Купата на БФС ще се тегли тази седмица в София.

На Футбол 7 пък малките етърчета, набор 2008 г, разбиха в поредния кръг от първенството “Ботев” (Дебелец) с 14:0. “Виолетовите” също имат пълен актив от 4 победи досега с 19:1 голова разлика и имат равни точки с водача “Локо” (ГО), който обаче е с 4 победи и 1 загуба. В следващия кръг на 14 октомври етърци играят срещу “Алекс ОК”.

сн. А. Ганцаров