„Етър” срещу „Локо” (ГО) на финал за Купата на M&BM

Публикувано на: 09.10.2018 г. 17:16 ч.

Отборите на „Етър” и „Локомотив” (ГО) за поредна година се класираха на финал и ще спорят помежду си за първото място и Купата на M&BM. Надпреварата за деца, родени 2007 г., е организирана от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Велико Търново и се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов.

Осем отбора спорят за трофея в ДКС „Васил Левски”, като днес баха мачовете от групите, а утре са финалите.

Етърци стигнаха безапелационно до финала, като разбиха съперниците си, без да допуснат гол във вратата си. В първия си двубой те надиграха „Левски 1986” (Стражица) с 5:0, после биха „Академик” (Свищов) с 2:0, а накрая разгромиха „Янтра” (Полски Тръмбеш) със 7:0. Радослав Найденов наниза 5 гола, следван от Виктор Иванов с 3. Втори останаха свищовлии, които биха с по 1:0 „Янтра” и „Левски 1986”.

В другата група „Локомотив” (ГО) по-трудно стигна до финала. Горнооряховци първо биха „Белица” (Килифарево) с 2:0, а после и „Павликени” с 4:0, но две победи направи и „Изгрев-93” (Царевец) съответно с 3:1 и 1:0. Така финалистът се реши в директния мач между „Локо” (ГО) и „Изгрев-93”, в който на „железничарите” бе достатъчно и реми. Двубоят завърши 1:1 и те са на финал след по-добра голова разлика.

Утре за 7-8 място играят „Янтра” (ПТ) – „Павликени”, за 5-6 „Левски-1986” – „Белица”, за 3-4 „Академик” – „Изгрев-93”.

Финалът между „Етър” и „Локомотив” (ГО) е от 11:40 ч. в ДКС „Васил Левски”, а веднага след мача е награждаването на победителите. В церемонията ще се включат героите от САЩ’94 Красимир Балъков и Бончо Генчев, както и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Първенецът ще получи Купата на M&BM, а всички тимове – футболни екипировки и топки, които са осигурени от компанията, която е генерален спонсор на турнира. Ще бъдат присъдени и индивидуални награди за най-добри вратар, защитник, полузащитник, нападател, състезател и треньор, за най-техничен състезател и най-полезен играч, както и за голмайстор.