„Етър” най-коректният отбор в елита, № 1 по феърплей!

Публикувано на: 23.12.2018 г. 19:41 ч.

„Етър” е най-коректният отбор в първенството на Първа лига, сочи статистиката от първите 20 кръга на елитния шампионат. Възпитаниците на Красимир Балъков убедително водят статистиката по най-малко нарушения в мачовете.

„Виолетовите” са направили едва 241 фаула във всичките си срещи, следвани от „Левски” и „Ботев” (Пловдив). На последното място е „Берое”, като заралии са извършили 376 нарушения, с цели 135 повече от лидера по феърплей „Етър”. Втори отзад-напред е „Славия” с 336 фаула, а трети ЦСКА, но „червените” се оказват единственият отбор, на който реферите не са вдигали червен картон.

Изключително любопитен е обаче фактът, че въпреки че „Етър” е първи по феърплей, а „Берое” – последен, вдигнатите срещу тях картони са почти поравно, като имат и по един червен.

Абсолютен лидер по получени картони пък е „Локомотив” (Пловдив) с 68 жълти и два червени. Втори е „Ботев” (Враца) с 52 картона. С най-малко жълти картони е „Ботев” (Пд) – 37. С най-много изгонени играчи е „Септември” – цели пет червени картона.