Балъков: „Играхме добре, но блокирахме за 5 минути и класата на ЦСКА пролича”

Публикувано на: 09.03.2019 г. 22:28 ч.

„Първо искам да поздравя ЦСКА, който победи заслужено на базата на индивидуалната класа, която има в отбора. Разбира се, не искам да омаловажавам ролята и на новия треньор на ЦСКА. Ние играхме през първото полувреме по-добре от ЦСКА, държахме противника далеч от нашата врата, имахме и две опасни положения. Второто полувреме отново започна така до един момент, в който класата на ЦСКА си каза думата. Успяха с два паса да ни вкарат гол. Грешката и голът бяха преломният момент. Искахме да държим резултата колкото може повече, защото към края ЦСКА трябваше да рискува. За жалост не можахме да го направим, след този гол падна ентусиазмът в играчите, което е нормално. С големите отбори дори и за 5 минути за блокираш, е фатално. Отбелязаха ни втори гол, после се върнахме в играта, но ЦСКА вкара и трети гол. Футболът е игра на психология и в определен момент във второто полувреме, когато намалиш на 1:2, искаш да вкараш втори гол, но поемаш голям риск отзад. Нормално е, защото нямаме футболисти със заплати по 8000 евро…

Въпреки това искам да похваля моите състезатели за играта и борбата в днешния мач.

Съжалявам само за тази параноя, която има в България. Исках този мач да не го губим, за да покажем, че във всеки мач играем на сто процента. Всички видяхте, че „Етър” игра на повече от сто процента, мотивирано, ангажирано. Но ЦСКА има друг бюджет и футболисти, и това също се вижда. Футбол трудно се прави с малко пари, но ние направихме един хомогенен отбор, който радва окото. Явно ще бъде във втората осмица и вече се настройваме за там.

„Етър” има 37 точки срещу 21 през миналия сезон, направи голяма крачка напред. Но горе по върха не е толкова лесно. Момчетата дават всичко от себе си, но ни липсват още финанси, за да вкараме още по-голяма конкуренция. Не можем да си го позволим и ще трупаме опит с предстоящите битки. В двете четворки трябва да си вземем нужните точки, а после те не играят роля, чакат ни доста мачове, в които трябва да държим форма, за да бъдем в играта.”

 

Любослав Пенев:

„В по-голямата част от мача видях стила, който изграждаме, доволен съм от всички футболисти. При нас няма напрежение, не ни интересува натиска. Футболистите бяха концентрирани. Ще си позволя да поздравя „Етър” и Краси Балъков, мисля, че се получи един много стойностен мач.

След първия гол беше логично „Етър” да иска да изравни и да отвори пространства, тогава вече създадохме повече ситуации. Аз съм много спокоен. Ние градим агресивен стил и гледаме към противниковата врата, в последните два мача се получи. За кой мач утре ме питате? Утре е неделя и има много мачове. Ще гледаме и „Левски” – „Лудогорец”, каквото се случи, ние ще гледаме. Къде ще подобряваме още отбора, няма да ви кажа. Това е тайна.”