Балъков: „Трудно се мотивират играчите в такъв мач, на баражите ще бъдем различни”

Публикувано на: 15.04.2019 г. 22:40 ч.

„След отпадането от купата имаше лек срив, което е нормално. В тези 4 мача, които остават, много трудно е да мотивираш футболистите. Какво ли не им приказвахме, но я няма нагласата „на всяка цена”, защото дори и всички точки да спечелим, полза няма, после идват елиминации. Дано този мач да събуди повечето от футболистите. Резултатът заблуждава, „Витоша” не ни е прегазила, но те си вкараха своите положения. Ние не успяхме да създадем достатъчно, за да отбележим гол, а и сами им помогнахме с грешката при първия гол. Сега ще трябва да се възстановим по най-добрия начин и да търсим резултати за самочувствие в баражната фаза.

Колкото да обвиняваме играчите, аз мога да ги разбера, защото съм минал по този път. Но не ги оправдавам по никакъв начин. Има такива мачове, дай Боже, да не се повтарят вече. Ще се опитаме да коригираме нещата. Иначе като игра съм доволен в по-голямата част, особено второто полувреме се опитахме да бъдем по-активни, но „Витоша” се затвори отзад, така мачът се разви за нас лошо и накрая го загубихме.

Момчетата трябва да играят за себе си и за имиджа, който градихме, защото се гради много трудно, а се разваля бързо. Надявам се следващите мачове да играем нашата игра. Трябва да държим формата на всички играчи в тези мачове. Бъдете сигурни, че за баражите „Етър” ще бъде подготвен и мотивиран по най-добрия начин. Дали ще спечели 7-ото място, никой не може да каже, но ще дадем всичко от себе си.”