Балъков: „Доволен съм, момчетата влязоха сериозно в мача”

Публикувано на: 21.04.2019 г. 20:53 ч.

„Доволен съм, на фона на предишния двубой с „Витоша” днес момчетата влязоха сериозно в мача. Срещу последния в класирането трябва да бъдеш много сериозен и концентриран. Всяка победа дава самочувствие на отбора. Сега ни трябва 1 точка, за да си гарнтираме първото място в тази група.

„Верея” беше с много млади футболисти, нормално е да имат желание да се борят, но ние притежавахме топката, раздавахме я в необходимия момент, търсихме диагоналите да отворим пространства на Крум Стоянов и Дани Младенов. Така станаха и головете. Още ударът на Младенов беше невероятен и заслужаваше да влезе, но две греди и отново Иван беше на мястото си. Иван е любимец на търновската публика и на нас, прекрасно момче и си върши работата. Когато трябва да играе, дава всичко от себе си. Имаме много добри отношения и когато трябва, ни помага.

Ще се опитаме да експериментираме тази система и срещу по-здрави отбори, за да видим дали ще можем да я прилагаме. Конкуренцията е сериозна, няма фаворит сред тези 4 отбора за седмото място, борбата ще бъде много здрава.”

 

Иван Вутов – старши треньор на „Верея”:

„Етър” заслужаваше спокойно да играе в шестицата, но беше ощетен и от съдиите, и от организацията и т.н. Балъков е направил тази тодина много силен отбор и заслужаваше. Желая им от все сърце да се класират на баражите и да участват в евротурнирите. Мисля, че заслужават!

На мен ми е казано, че „Верея” трябва да се готви за по-долните групи. Не знам дали ще вземем лицез и за „Б” група. Не е мой проблемът, това са последните ми месеци във футбола. Но мисля, че отборът ще отиде към „В” група.”