Балъков: „Доволни сме, но трябва да се намалят безсмислените мачове”

Публикувано на: 25.04.2019 г. 22:43 ч.

Красимир Балъков: „Щеше да е жалко, ако бяхме загубили, защото играхме добре в този мач. Справихме се, изпълнявахме тактическите задачи, но голът на Вълчев беше прекрасен за хората, които обичат футбола. За нас беше лошо усещане. Реагирахме веднага, като оставихме трима в защита и вкарахме Милчо Ангелов. Двама нападатели напред и повече риск отзад. Много добро поемане на топката от Ангелов и изключително добър удар за 1:1. Доволни сме от резултата.

Много жалко за Иван Петков, защото беше в много добро състояние, вкара три гола и беше в подем. Контузията му е в ахилеса и се надяваме на добри новини от докторите, но ако е ахилес – ще трябва да прави операция.

Имам предложение към БФС, което съм споделил вече с Бончо Генчев. Може би трябва да се помисли плейофите в групите да се направят по-интересни. Дано стане в другото първенство, защото има много безсмислени мачове. Този с „Ботев” беше единственият с интрига за нас, другите бяха без значение. Като оформят четворките, първият да влиза с определен брой точки, вторят – малко по-малко и т.н. Разликата да е такава, че да може с две победи на последния срещу първия да то настигне. Това ще има много по-голям заряд.

Ако Хубчев е подал оставка и е някакъв факт, нямам представа защо го е направил, но не е добре, защото в него хората виждаха треньор, който може да направи нещо в нашия футбол. Моето име го свързват почти винаги като има смени в националния отбор, а досега не съм станал селекционер. Ако дойде това време, ще се обяви в публичното пространство. Нормално е да ми свързват името с националния отбор и други клубове в България. Нека да изчакаме първо дали България ще почука на вратата ми, тогава мога да отговоря на този въпрос.”