Две етърки участват на Европейското за девойки до 17 г.

Публикувано на: 05.05.2019 г. 18:09 ч.

България е домакин на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години. Шампионатът стартира в Добрич, Каварна и Албена на 5 май, а първенецът ще стане ясен на 17 май. Българките са в група с Испания, Дания и Португалия.

Две състезателки на „Етър” включи селекционерът на националния тим Троян Радулов – Симона Стоянова и Габриела Христова. Великотърновки имаха мощна подкрепа от най-малките футболистки на „Етър”, които пътуваха за откриването в Добрич с автобуса на клуба, за което специално благодариха на спонсора Александър Нанков. Със сигурност преживяването бе много емоционално за малките футболистки. Симона Стоянова игра срещу Португалия, като влезе през втората част, а нашите отстъпиха с 1:3.

„30 малки момичета вече тренират в нашата школа, те са от 1 до 5 клас. Тренировките им води Ели Тодорова, не събираме такси за участие. Със сигурност бройката на децата в школата ни ще расте, каним всички желаещи да се присъединят. Целта ни е да имаме работеща школа, която да произвежда кадри за женския футбол”, коментира старши треньорът Валентин Витанов.