„Етър”: „Няма проблем да получим лиценз за Лига Европа”

Публикувано на: 17.05.2019 г. 17:09 ч.

Няма никакъв проблем да получим лиценз за участие в Лига Европа, заявиха от „Етър” по повод на публикациите в медиите от днес. В тях се твърди, че „Етър” не получава лиценз от Българския футболен съюз за участие в европейските клубни турнири. Цитиран е официалният сайт на БФС, според който Лицензионната комисия е разгледала кандидатурите на клубовете, подали заявка за получаване на лицензи за участие в турнирите на УЕФА и Първа професионална футболна лига за сезон 2019/2020 г. Цитирани са осем клуба с лиценз за европейските турнири и още пет, сред които „Етър” с лиценз за Първа лига.

„Заявили сме участие в Първа лига и затова получаваме лиценз за Първа лига. Ако придобием право на участие в Лига Европа, веднага ще подадем документи за лиценз за евроучастие и няма никакъв проблем да го получим. „Етър” отговаря на всички условия. Няма казус – примерно ако отбор от Втора лига спечели Купата на България, процедурата е абсолютно същата”, коментира административният директор на „Етър” Страцимир Тинчев.

От БФС потвърдиха същото на сайта си: “Клубовете, които не са подали молба за лиценз за участие в турнирите на УЕФА, но спечелят такова по спортен път, могат да подадат молба за долицензиране след края на шампионата. Заявката ще бъде разгледана от Лицензионната комисия към Българския футболен съюз.”