Балъков: „Сами загубихме мача, но не обвинявам никого, предстои реванш”

Публикувано на: 20.05.2019 г. 22:44 ч.

„Още преди мача казах, че нещата няма да се решат още в София. Жалкото е, че сами загубихме мача, а не ни надигра и би противникът. Когато искам моя отбор да изнася топката, има и моменти на лош тайминг, както стана голът. Загубихме топката при изнасянето, Мане нямаше нужда да играе там, после дойде рикощет от Гълъбов, зад гърба на Василев и стана гол. Но аз не обвинявам никого от моите играчи, ако искаме да растем, трябва да се учим да играем футбол.

Второто полувреме тотално надиграхме „Славия”, те се бяха прибрали да си пазят аванса. Нямахме късмет да отбележим гол. Заслужавахме поне равен. Не успяхме да го постигнем. Позитивното е, че може би на реванша във В. Търново ще дойдат повече хора, отколкото сме очаквали.

Не може да има срив у играчите – това, което постигнахме дотук, е огромен напредък. Те играят красив футбол и няма от какво да се притесняваме. В четвъртък излизаме и даваме всичко от себе си, ако Господ е с нас – ще продължим. Ще контролираме нещата на терена, но трябва да бъдем по-офанзивни, защото изоставаме с 1:0. Ще гледаме да не направим грешки отзад и ще търсим гол.

Когато се подаваха документи за лиценз за Лига Европа, ние изобщо не знаехме, че ще стигнем до тази ситуация. Има си закон, който казва, че след като извоюваш място за турнирите, можеш да подадеш документи. Това е долицензиране и касае инфраструктурата – дали ще играем във В. Търново, или не.

Живеем в страната, която тепърва влиза в моралните рамки на Европа, и често се случват теща, които не са обясними. Всеки има право на мнение, Венци Стефанов така е мислил, така е казал… След като един национален селекционер е едва на един ден, не би трябвало да се говори, но аз го уважавам като човек, дал много за българския футбол. Аз също си имам мнение. Не съм такъв човек по принцип, но ако ме ухапе някой, хапя и аз.”