Девойките на „Етър“ спечелиха турнира за Купата на M&BM без допуснат гол

Публикувано на: 02.06.2019 г. 19:06 ч.

Отборът на „Етър“ спечели безапелационно четвъртото издание на футболния турнир за девойки (родени след 01.01.2005 г.) за Купата на M&BM, който се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Надпреварата е част от националната програма „Децата и футболът“ и бе организирана от Асоциацията на българските футболисти, БФС и Община Велико Търново. Турнирът се проведе под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

Във финала „виолетовите” надиграха „Янтра 2013” (Габрово) с 3:0 след хеттрик на Диляна Йорданова. Преди това „Етър“ спечели своята предварителна група с победи над „Чавдар” (Троян) с 12:0 и „Светкавица” (Градешница) с 2:0 и така приключи турнира без допуснат гол. Купата на победителките връчи заместник- кметът на Велико Търново и президент на футболния клуб проф. Георги Камарашев.

В малкия финал „Светкавица” (Градешница) се наложи над ФК „Бургас” с 3:2 след дузпи и зае третото място. Пети стана тимът на „Севлиево лейдис”, който победи също с дузпи (4:3) „Боруна” (Царева ливада). На седмо място в надпреварата завърши „Чумерна” (Елена) след разгром с 4:0 над „Чавдар” (Троян).

Награди връчваха още представителите на компанията M&BM Николай Господинов, Елица Паничкова, Кристина Кръстева, Борис Теодосиев и Ясен Димитров, ген. секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, Трендафил Коцев от ЗС на БФС и националката при жените Симона Петкова, състезателка на италианския „Бари“. Георги Бойчев връчи специалната купа за най-голям принос към турнира на шефа на M&BM Павел Петров.

Всички отбори получиха пълна екипировка, флагчета, топки, учебни пособия, а треньорите и капитаните на първите три отбора в класирането и парични премии от Николай Господинов, заместник-изпълнителен директор на компанията- спомоществувател.

Бяха раздадени следните индивидуални награди:

най-добър вратар – Кристина Кабова („Етър”)

най-добър защитник – Габриела Генчева („Янтра 2013”)

най-добър полузащитник – Йоана Станкова („Бургас“)

най-добър нападател – Преслава Иванова („Янтра 2013”)

голмайстор със 7 гола – Диляна Йорданова („Етър“)

най-техничен състезател – Йорданка Парнарова („Етър“)

най-полезен състезател – Зорница Стефанова („Светкавица”)

най-добър състезател на турнира – Симона Стоянова („Етър“)

най-добър треньор – Валентин Витанов („Етър“)