„Етър” би с 2:1 „Дунав”, първа победа при Росен Кирилов

Публикувано на: 22.06.2019 г. 20:38 ч.

Първа победа под ръководството на новия си старши треньор Росен Кирилов взе съставът на „Етър”. „Болярите” надиграха с 2:1 „Дунав” в Трявна, където е на подготовка русенският тим. Преди това етърци бяха завършили 1:1 със „Спартак”, като получиха изравнителен гол от дузпа в края на мача.

И трите гола в Трявна паднаха през първата част, като за етърци се разписаха Флорент Боджадж и Дани Младенов, а голът за съперника бе отново от дузпа.

Двата тима направиха добър мач като за начало на подготовката. Още в 5-ата минута „виолетовите” откриха. Йордан Апостолов центрира отдясно от корнер и Фло Боджадж надскочи пазача си, като прати с глава топката в далечния ъгъл за 0:1. „Дунав” успя да изравни в 14-ата минута, когато Стефан Христов напредна отдясно и бе застигнат от Крум Стоянов, който се опита да го спре в пеналта и реферът Георги Давидов отсъди дузпа. Христов пряти топката в десния ъгъл на Хр. Иванов за 1:1.

„Етър” стигна до победата в 29-ата минута, когато Крум Стоянов надбяга няколко бранители отляво и центрира, вратарят не се намеси добре и топката отиде у Дани Младенов, който с удар от въздуха вкара за 1:2.

И двата тима имаха още възможности до края, като вратарите се намесваха решаващо или пък топката бе чистена от бранители пред голлинията.

„Етър” започна в състав: Христо Иванов, Здравко Илиев, Иван Скерлев, Яни Пехливанов, Крум Стоянов, Никола Колев, Румен Руменов, Йордан Апостолов, Дани Младенов, Флорент Боджадж, Дино Мартинович. В игра след почивката влязоха и останалите налични състезатели.