Светослав Ковачев: „Надявам се със силни игри в „Етър” да стигна до националния отбор”

Публикувано на: 09.07.2019 г. 20:52 ч.

Светльо Ковачев е един от безспорните таланти в българския футбол. Минал е през всички национални гарнитури и дори вече получи повиквателна за националния отбор. Както самият той сподели, амбициран е със силни игри в „Етър” да заслужи доверието и на новия национален селекционер Красимир Балъков.

„С шефовете решихме, че по-добре за мен е да дойда в „Етър” и да играя редовно. Ще ми дадат шанс и вече всичко зависи от мен.

Любимата ми позиция е външен халф, най-добре се чувствам отдясно. От осем години съм в „Лудогорец”, още от юноша. Имам 11 мача и в мъжкия отбор.

Миналата година бях преотстъпен в „Дунав”, мисля че се представихме на добро ниво. В повечето мачове бях титуляр. Договорът ми за преотстъпване изтече и вече съм във Велико Търново. За момента съм преотстъпен до Нова година, после ще се решава дали ще остана напролет.

В „Етър” имам доста познати футболисти, познаваме се и не е нещо ново за мен. Очаквам едно доста силно представяне през новия сезон, да се борим успешно и се надявам този сезон „Етър” да влезе в шестицата. Най-важното е да играем силно. Амбициран съм да се боря за титулярно място, а вече треньорите си решават.

Надявам се с добри игри с отбора на „Етър” да получа отново повиквателна за мъжкия национален отбор!”