Столичният „Левски“ спечели детския футболен турнир „Трифон Иванов“

Публикувано на: 14.08.2019 г. 18:21 ч.

Столичният футболен клуб „Левски“ спечели детския футболен турнир „Трифон Иванов“, който се провежда за четвърта поредна година във Велико Търново по идея на кмета на града Даниел Панов. Спортната надпревара е в памет на Железния защитник, превърнал се във футболна легенда както на Старата столица, така и на България.

Във финалната среща на стадион „Ивайло“ децата на „Левски“ се срещнаха с вечния си съперник – ЦСКА-София. „Сините“ категорично надделяха над „червените“ с 6:0, а още на полувремето резултатът бе 3:0. На трето място останаха младите футболисти на „Локомотив“ /Горна Оряховица/, след тях се подредиха „Берое“ /Стара Загора/, „Черноморец“ /Бургас/ и домакините от „Етър“.

В церемонията по връчване на купите и медалите участва заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той поздрави младите футболисти, треньорите, спортните деятели и всички присъстващи от името на кмета Даниел Панов.

По традиция бе връчена и индивидуалната награда за най-добър защитник на турнира. Статуетката с името на Трифон Иванов бе за Стоян Лазаров.

Детският футболен турнир в памет на Железния защитник е в категорията Футбол 9 – за деца, родени след 2008 година. Организатори са Община Велико Търново, Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ и Зоналният съвет на БФС.