Шампион с “Етър” поема футболното училище на клуба

Публикувано на: 19.08.2019 г. 11:08 ч.

Шампионът на България с “Етър” за юноши младша възраст Свилен Василев става Главен организатор на “Футболно училище Етър”, което е част от програмата “Кауза “Етър” – стани един от нас!”, предназначена за деца от 5 до 12 години.

Членът на Управителния съвет на клуба Александър Нанков неотдавна обяви, че след създаването на дублиращ отбор, започва и специален проект, който обхваща деца от всички детски градини и начални училища в региона, целяща развитие на спортната им активност и формиране на мироглед и ценности, свързани с него, които ще им помогнат както в учението, така и в живота.

Треньори и експерти от Футболното училище на “Етър” ще провеждат тренировки и спортни игри, свързани с футбола, на територията на всички детски градини и основни училища в общината.
Всяко дете ще получи екипировка на “Етър”, а ежемесечно във всяко учебно заведение ще има занимания с професионални футболисти и треньори от мъжкия отбор. Една от основните цели на училището е да изгражда кадри за всички формации на школата, дублиращия и първия отбор.

Моделът на работа и организацията на футболното училище ще бъдат взаимствани от най-реномираните футболни училища в Европа. Като консултанти на проекта са привлечени и треньорът на националния отбор по футбол Красимир Балъков и Цанко Цветанов.

Главният организатор на “Футболно училище Етър” Свилен Василев има над 200 мача за първия отбор в периода 2000-2006 г., като е бил неизменна част от него в “А”, “Б” и “В” група. В детско-юношеската школа на “Етър” е от 1993 г. при треньорите Георги Цингов, Васил Матев и Марин Николов. Шампион за юноши младша възраст през 1996 г., шампион на Армейската футболна група през 1999 г. с “Локомотив” (София). Играл за мъжкия отбор на “Етър” в “А”, “Б” и “В” група и с “Чардафон” (Габрово) в “Б” група. След 2006 г. спира с професионалния футбол и започва развитие в областта на търговията и мениджмънта, но продължава и до днес да участва в аматьорските групи. Има висше образование “бакалавър” от ВТУ специалност “Фирмено управление” и магистърска степен “Международни икономически отношения” от БАН.