Спортният министър Красен Кралев идва за мача на ветераните “Етър” – “Манчестър Юнайтед”

Публикувано на: 03.10.2019 г. 14:04 ч.

В празник за футбола са амбицирани да направят предстоящия мач помежду си ветераните на “Етър” и “Манчестър Юнайтед”. Двубоят е на 11 октомври на стадион “Ивайло” и в него ще вземат участие някои от легендите на двата клуба. За “червените дяволи” идват Лий Мартин, Девид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър, а за “виолетовите” се събира почти целият шампионски тим: Никола Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Игор Кислов, Георги Георгиев, Миро Байчев, както и В. Игнатов, Лъхчиев, Данков и др. Треньори на шампионския тим отново ще са Георги Василев и Стоян Петров. Балъков и Чакъров няма да могат да участват, тъй като са с националния отбор в Черна гора. В 3-ата минута на мача пък ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов.

Димитър Бербатов е бил поканен да облече отново екипа на “Юнайтед”, но същия ден ще участва на подобен мач в Барселона. Все пак ще има представители на неговата фондация.

Спортният министър Красен Кралев ще присъства на мача, съобщи Емил Йорданов. Поканени са куп известни имена, но още се чака официалното им потвърждение. Освен българската публика, ще има и солидна английска агитка.

Гостите пристигат на 10 октомври, а следобед ще дадат пресконференция на стадион “Ивайло”. Ще разгледат Царевец, където ще се срещнат с Даниел Панов, а вечерта от 21 ч. ще гледат “Звук и светлина”. После ще гостуват и в Клуб Седем, където могат да се срещнат със своите фенове.
На 11 октомври стадион “Ивайло” отваря входовете в 17 ч. Шоуто започва с мини турнир между децата от футболните школи от цяла България. Поканени са деца от всички школи и посланието ни е към тях – да могат да се докоснат до легендите. Нито едно дете няма да влезе с билет, входът ще е свободен за деца до 15 г., заяви Емил Йорданов. В програмата следват диджей Мис Парти и Шкумбата, който ще е водещ.

Самият мач започва в 19:30 ч. като преди него “Пеещи камбанки” ще изпълнят химните на двата отбора. Двете полувремена ще са по 35 минути, а на почивката ще има изпълнения на “Ун Бесо”. При равенство публиката ще види и дузпи. Специална бира за мача пуска един от спонсорите на проявата “Бритос”, бутилките са с етикет на самия мач, цената ще е 2 лв. Цените на билетите са 15 лв., те се продават в OMW, Туристическия център и в Eventim.

На представянето на програмата присъстваха и двама от шампионите на “Етър” – Сашо Христов и Бончо Генчев. “Идеята е чудесна и съм убеден, че ще стане празник. От цяла България ме питат за предстоящия мач. Чудесно е, че ще се съберем и от шампионския отбор на “Етър”, сподели Сашо Христов.

“Играл съм срещу “Манчестър Юн”, когато в тима бяха имена като Гигс, Кантона, Шмайхел, Инс, Канчелскис… Бихме ги с 2:1, като подадох за първия гол, а в края на мача след мой удар Шмайхел изби топката в гредата. В Англия не отиваш на мач, а на празник, отборите се раздават до краен предел, а феновете казват: “Моята религия е моят клуб”. Вярвам, че ще бъде празник и на 11 октомври и ще дойдат много хора”, заяви Бончо Генчев.