Росен Кирилов: „Ако някой на почивката беше ми казал, че ще загубим с 4:0, щях да го помисля за луд”

Публикувано на: 30.10.2019 г. 22:14 ч.

„Основно повлия червеният картон и чистите ситуации, които имахме преди и малко след него. Ако някой ми беше казал преди мача, че ще го загубим с 4:0, щях да го обявя за чисто луд. Но това е футболът. Не успяхме да вкараме в три стопроцентови ситуации. Дори след картона се чудя как Румен Руменов изпусна през второто полувреме чисто положение. Срещу ЦСКА не можеш да изпускаш толкова. Начинът, по който играхме, ни носеше успех – затворихме пространствата, атакувахме… Трябваше да вкараме.

Първият жълт картон беше абсолютно пресилен за Здравко Илиев и реши мача. Правиш първо нарушение и то никакво, след това второто полувреме веднага го гониш и решаваш мача… Но както и да е… Какво да кажа? Не може по този начин един отбор, който се бори и заслужава да победи, да му отрежат главата. Искам да си го кажа. Не съм съгласен до 15-ата минута да ни нашари с 2-3 жълти картона, и на Станоев нямаше никакъв картон. После момчетата не смеят да влязат в единоборствата. За мен това ни ощети и да не казвам по-тежки думи. Но съм длъжен да си го кажа! Да не казвам по-тежки думи, за които ще съжалявам.

До червения картон играхме по-добре, а ЦСКА нямат идея как да вкарат гол – два мача да играем! И да решиш така мача – за мен не е сериозно!

Какво да очаквам от „Левски”? Играем с другия голям гранд и пак ще е тежко. Ще опитаме да ги затрудним и да вземем точки. Ще се опитаме да направим добър мач и да вземем точки, по възможност и да спечелим.

Не мога да разделя домакинствата от гостуванията ни, тъй като последните два месеца имахме половин отбор контузени и отсега ще гледаме да подобряваме играта и да събираме повече точки.

Ако направя ретроспекция на изиграните досега мачове, можеше да сме 3-4 позиции по-нагоре. Изпуснахме много точки в мачове, които бяхме вече спечелили. Травмите ни повлияха зверски. Днес до червения картон стояхме много добре и съм сигурен, че щяхме да имаме повече ситуации и щяхме да победим. Дори с човек по-малко стояхме също добре и изпуснахме 100%-ова ситуация. Вкараха ни гол от корнер, стара наша слабост. Вторият гол беше абсолютен подарък, за да се стигне до резултат, който не заслужаваме.

Има мини криза, но тя е на резултати. Но вярвам, че отборът ще играе все по-силно. Надявам се за в бъдеще да нямаме тежки контузии и „Етър” ще подобри играта си.”