Росен Кирилов: „Духът ни пада изцяло, след като ни отбележат първи гол“

Публикувано на: 06.11.2019 г. 18:15 ч.

„Мисля, че след първия гол на „Левски“ те се освободиха психически и започнаха да играят по-уверено, докато при нас увереността спадна. До първия гол бяхме компактни и не се стигна до сериозни положения пред нашата врата. За съжаление пак се пропукахме от статично положение. Пропуснахме да изравним в ответната атака, докато през второто полувреме се пропукахме два пъти в центъра много елементарно. При 2:0 мачът приключи.

В момента имаме много играчи в недобра физическа форма след претърпените контузии. Затова не можем и да се противопоставим толкова добре на големите отбори, както в началото на сезона. Доста състезатели имат нужда да натрупат игрова практика.

Духът ни пада изцяло, след като ни отбележат първи гол. Не би трябвало да се предаваме така. Това обаче е начин на мислене, който се изгражда с години. Последните два мача с „Левски“ и ЦСКА се опитахме да затворим пространствата и да играем на контраатака, защото в момента не можем да се надиграваме с тях. С ЦСКА се получи по-добре, днес не успяхме днес да изградим добри контраатаки, много лесно губехме топката на втори-трети пас…

Всеки треньор държи в задния си джоб оставката, но засега работим и ще се опитаме да преминем през тези трудни мачове в началото на полусезона.

Трябва да сме по-агресивни срещу „Черно море“, ще се отпитаме за тези два дни да възстановим играчите и да победим. Днешния мач не изгеждахме свежи, не можахме да осъществим идеите си. Много лесно губехме топката, играчите бяха припряни. При втория и третия гол бяхме твърде пасивни и оставихме „Левски“ да разиграе по прекалено елементарен начин.“