В празник за децата се превърна Мини Шампионската лига “Обичай Етър”

Публикувано на: 06.11.2019 г. 14:25 ч.

В истински празник за децата се превърна първото издание на Мини Шампионската лига “Обичай Етър”, организирана от великотърновския клуб. Шест детски градини участваха със свои отбори – “Слънце”, “Първи юни”, “Ален мак”, “Ивайло”, “Рада войвода” и “Райна Княгиня”, която дори имаше два състава. Идеята е на Александър Нанков и тя бе осъществена заедно с треньора Георги Василев, директора на Футболно училище “Етър” Свилен Василев, нападателя Иван Петков и Емил Йорданов – DJ Емо.

С огромен ентусиазъм подходиха децата за мачовете на двата терена на Спортното училище. След много емоции и голове първото място зае ДГ “Ивайло”, второто – ДГ “Първи юни” и третото – ДГ “Райна Княгиня”. Купи имаше за първите три отбора, а медал и футболна топка – за всяко едно дете, както и лакомства и напитки. Медалите връчваше Иван Петков, самият той е някогашен възпитаник на победителите от ДГ “Ивайло”. Управителят на ОП “Спортни имоти” Петко Павлов награди третите в класирането, треньорът Георги Василев – вторите, а Александър Нанков – първенците.

“Етър” се надява в лицето на Спортното училище и на тези най-малки деца да дадат бъдещето на нашия клуб. Чудесно е, че се започва от тази ранна възраст с надеждата, че някое от тези деца ще стигне един ден класата на Балъков, Киряков, Б. Генчев. Радвам се на тази инициатива”, коментира Георги Василев. “Стана чудесен празник, съжаляваме, че останалите градини не се отзоваха на поканата ни – “Етър” е отбор на целия град и апелираме към родителите да бъдат още по-активни в запалване на искрата “Обичай Етър”, каквото е името на провелия се турнир”, сподели Свилен Василев.

“Идеята е проста – все повече да популяризираме футбола и “Етър” сред децата. Те трябва да изпитват удоволствие от играта и да се радват. Благодаря на родителите им, които ни помогнаха. Това е първи турнир за нас, който ще постави основата на много нови турнири за подрастващи. Важното е да запалим децата по спорта и футбола. Това са най-малките деца и в тях се вижда огромен ентусиазъм. Хубаво е и директорите на детски градини да ни съдействат, ние го правим в полза на децата. Благодаря на спонсорите – “Лактима”, “Пазари В. Търново”, които подсигуриха лакомства и напитки за децата, “Декатлон”, които осигуриха топки за всяко дете. Радвам се, че има фирми, които допринесоха за празника на тези деца”, заяви инициаторът на чудесната идея Александър Нанков.

Тренировките на най-малките набори 2012-2013 г. се провеждат в понеделник, сряда и петък на малките терени на Спортното училище от 18 ч. при Калоян Тодоров. От “Етър” обявиха също, че канят всички деца и техните родители в събота на мача на мъжкия отбор срещу “Черно море”, като входът за децата ще е безплатен.