Младите етърци с реми и загуба срещу “Локо” (Пд)

Публикувано на: 12.11.2019 г. 11:46 ч.

Реми и загуба записаха отборите на „Етър“ в мачовете за първенство на елитните U17 и U15 групи срещу връстниците си от пловдивския „Локомотив“. Мачовете се играха на стадион „Христо Ботев“ в Дебелец.

По-големите завършиха наравно 1:1. Стилиян Добрев от свободен удар и Ивалин Петков с глава след корнер пропуснаха да дадат аванс на домакините. Милен Николов обаче даде преднина на “черно-белите”, възползвайки се от грешка в отбраната на великотърновци и под ъгъл провря топката в мрежата им за 0:1.

В 89-ата минута „виолетовите“ изравниха – влезлият като резерва Айгюн Рюстемов вкара за 1:1 след пробив до аутлинията на Стилиян Добрев и върната назад топка. Мачът завърши и с два червени картона. Веднага след гола на етърци Иво Ганев от домакините получи втори жълт и червен картон, а малко след това и играч на „Локомотив“ беше изгонен. В класирането момчетата на Николай Катъров са 11- и с актив от 17 точки, колкото имат и предните два отбора в подреждането „Черно море“ и „Национал“ (Сф).

15-годишните етърци загубиха от „Локомотив“ (Пд) с 0:1. Единственото попадение в двубоя реализира Христо Цветков. В тази възраст великотърновци също са 11-и в класирането, но с 13 точки.