13-годишните етърки биха с 4:1 в Габрово

Публикувано на: 23.12.2019 г. 20:17 ч.

Убедителна победа с 4:1 постигнаха малките футболистки на „Етър” до 13 години, които се наложиха като гости над „Янтра” (Габрово) в контролна среща. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов гостуваха за два спаринга в Габрово.

Мачът се игра в две части по 15 минути и трета от 10 минути. Още след изпълнението на центъра последва атака на етърки и Тереза Попова я завърши с гол – 0:1. Надмощието продължи и донесе две попадения на Теодора Димитрова и едно на Татяна Радоева за 0:4, а до края домакините върнаха един гол. Отлично пази Мартина Илиева, а в състава освен голмайсторките бяха още Кайра Добрева, Магдалена Димова и Пламена Милева.

Веднага след този мач по молба на домакините играха и 15-годишните, като „Етър” обаче пусна същия състав от 13-годишни плюс още само три по-големи състезателки. Първата част завърши без голове (игра се две по 20 минути), а през втората „Янтра” отбеляза гол за 1:0. Въпреки че се наложи да играят два мача подред и че бяха с две години по-малки, „болярките” имаха четири положения за гол, но не успяха да изравнят. Треньорът Валентин Витанов обобщи, че е изключително доволен от играта на всички.