“Етър” започна подготовка с 23 футболисти

Публикувано на: 06.01.2020 г. 13:59 ч.

Подготовка за пролетния полусезон започна “Етър”. Част от играчите днес направи първа тренировка на терена “Трифон Иванов”, докато другите минаваха медицински прегледи, а утре двете групи ще се разменят. С 23 футболисти разполагат в момента “виолетовите”.

Тренировки с отбора започна халфът Божидар Кацаров, който се очаква утре да подпише договор. Кацаров идва от “Царско село”, където игра в последните три сезона. Подготовка с отбора започнаха и Димитър Байдаков и Димитър Цонев от дублиращия отбор, като и двамата ще бъдат на лагерите в Сандански и Турция. В тима отново са и юношите Кольо Станев, Борислав Марков и Стелиян Добрев.

С още двама играчи се раздели “Етър”. Румен Руменов премина в “Арда” (Кърджали), а днес бе оформена раздяла по взаимно съгласие с нападателя Крис Гади. Ново име в треньорския щаб е Марин Стефанов, който ще бъде плътно с първия отбор, но ще продължи да води и дублиращия тим.

В сряда отборът заминава за Сандански за първата част от подготовката. Там ще бъде до средата на месеца, като на 15 януари ще направи и първата контрола срещу “Струмска слава”. От 17-и заминава на лагер в Турция.

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Петко Петков: “Надявам се подготовката да мине според нашите планове”

– Г-н Петков, как започва подготовката?

– В първите дни по традиция тимът е разделен на групи – едните правят медицински изследвания и тестове, другите тренират. В сряда отборът заминава за Сандански за първата част от подготовката. Там сме до средата на месеца, като на 15 януари ще направим и първата контрола срещу “Струмска слава”. От 17-и заминаваме на лагер в Турция.

– Как стоят нещата със селекцията?

– Новите имена са Божидар Кацаров, който ще подпише договор за година и половина. Другите са познати вече имена – Димитър Байдаков и Димитър Цонев от дублиращия отбор, както и юношите Кольо Станев и Стелиян Добрев. Започват с отбора, това ще бъде политиката на клуба – да се дава шанс на собствени млади футболисти за първия отбор. Ще бъдат активни участници в процеса, а не ги взимаме за някаква самореклама.

– Кои са напускащите?

– Румен Руменов вече е футболист на “Арда”, той си тръгва с трансферна сума за клуба. На Светослав Ковачев, Иван Иванов и Ивайло Димитров им изтекоха договорите или срока за преотстъпване. “Етър” се разделя и с Крис Гади по взаимно съгласие. Мога да кажа само, че ако в отбора има чужденци, те трябва да са с една класа от българските играчи.

– Вашето желание за селекцията?

– Работим по въпроса. Наистина трафикът в едната посока е по-голям от другата, надявам се и в нея да има движение и да осъществим входящи трансфери.

– Ще има ли промени в треньорския щаб?

– Привлечени са двама специалисти от школата. Единият е Марин Стефанов, който ще бъде плътно с нас, като неговият ангажимент към дублиращия отбор си остава. Той ще бъде връзката между школата и първия отбор, като идеята е да се уеднаквява работата. Ще има и други треньори от школата от по-горните възрасти.