Мачът “Локо” (Пд) – “Етър” без публика

Публикувано на: 08.03.2020 г. 17:53 ч.

Българският футболен съюз излезе с официално изявление във връзка с решенията, обявени след днешното заседание на Министерски съвет. Вследствие на мерките за ограничаване разпространението на вируса COVID-19, БФС постановява двубоите от Първа и Втора професионална лига да се играят при закрити врати, считано от понеделник, 9 март 2020 г.

Поради сериозния зрителски интерес и вече закупените билети за днешните мачове от професионалния ни футбол, ръководството на БФС призовава зрителите да спазват всички правила за опазване на здравословното им състояние и да ограничат до минимум контактите по трибуните.

На 14 март (събота) от 14:45 ч. “Етър” гостува на “Локомотив” (Пловдив) и този мач ще се играе без публика, ако до тогава не бъдат взети нови решения. Рестрикциите за достъп до стадионите от 9 март включително ще бъдат в сила до второ нареждане.

На този етап, ако няма ново решение, без публика се очертава да се играе и мачът между “Етър” и “Дунав” (Русе) на 22 март. Това става ясно от днешното оповестено решение на кмета на В. Търново инж. Даниел Панов.

РЕШЕНИЕТО:

Кметът Даниел Панов разпореди предприемане на превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, включително и във връзка със случаите на Covid-19 в Габрово и Плевен. Превенцията е на базата на издадената днес заповед на Министъра на здравеопазването, съгласувана е и с Регионалната здравна инспекция. Панов свика заседание на цялото ръководство на Община В. Търново, по време на което бяха набелязани мерките.

До второ нареждане се отменят всички обществени събития във Велико Търново и общината, включително кинопрожекции, театрални постановки и др. Това важи и за събитията на открито, предвид събирането на много хора на едно място. Отменят се и проявите, свързани с предстоящия празник на Велико Търново – 22 март.

Спортните прояви ще се провеждат без публика.

Музейните обекти на открито и на закрито ще приемат посетители, но без екскурзоводски беседи.

Отменят се всички събития с участието на деца. Временно се преустановява работата на центровете за работа с деца и младежи, както и на клубовете на пенсионера и инвалида.

С помощта на „Гражданска защита“ всеки ден ще бъдат дезинфекцирани автобусите от градския и крайградския транспорт. Осигурени са дезинфектанти за детски градини, ясли, училища, обществени сгради, институции и др., както и пособия за дезинфекция на обувки.

По график нощно време тротоарите, автобусните спирки и улиците ще бъдат обработвани с дезинфектант.

„Апелирам към всички да спазват лична хигиена и да следват указанията на здравните институции“, обърна се към великотърновци Даниел Панов.