Етърки тренират самостоятелно (видео)

Публикувано на: 30.04.2020 г. 15:25 ч.

Състезателките от женския тим на „Етър“ по футбол се готвят индивидуално и активно поддържат формата си в условията на извънредното положение, което наложи прекратяването на първенствата. Както е известно, груповите тренировки са забранени още от 13 март, но момичетата подхождат отговорно и се подготвят.

Клиповете със заниманията им следи треньорът Валентин Витанов, който им е раздал индивидуална програма за подготовка. Неотдавна наставникът имаше рожден ден, за който получи видео обръщение с пожелания от всичките си състезателки.

Първенството на „А“ група при жените не бе подновено за пролетния полусезон, като от БФС вече излязоха с официално решение какво предстои. В него се казва, че държавното първенство за жени ще бъде доиграно изцяло, като ще се поднови след приключване на извънредното положение. „Етър“ заема в момента престижното второ място с 21 точки, като начело е шампионът НСА с 27 т. Основните конкуренти на „Етър“ за медалите са „Спортика“ (Благоевград) и „Пълдин“ (Пловдив) с по 19 точки.