Етърци с чудесна победа като гости в старта на елитната U15

Публикувано на: 08.08.2020 г. 14:52 ч.

С чиста победа като гости стартираха младите етърци, набор 2006/2007 г. в елитната U15 група. „Виолетовите” сразиха като гости „Борислав” (Първомай) с 2:0, като имаха тотален превес и пропуснаха още попадения. Мачът се игра в с. Градина на добър стадион, но при много силен вятър, който повлия на играта.

Още до 3-ата минута възпитаниците на треньорите Георги Георгиев и Николай Катъров бяха създали две чисти положения, но пропуснаха. Все пак в 20-ата минута Стефан Недялков с удар извън наказателното поле откри резултата – 0:1. Надмощието продължи и малко след това последва удар в гредата, а попадение на Радослав Найденов бе отменено поради много спорна засада.

В 55-ата минута Теодор Маринов пресира вратаря на домакините и му открадна топката, като я прати във вратата за 0:2. В актива си етърци записаха още една греда, а общо пропуските им пред вратата на „Борислав” бяха поне десетина.

Победата сефтоса и новата екипировка на тима в традиционния виолетов цвят, осигурена заедно още с тренировъчни екипи и екипи за свободното време от лидера в производството на продукти за дезинфекция HMI и от най-голямата агенция за недвижими имоти – „Адрес“.

Този сезон елитната U15 група е разделена на две – Източна и Западна, като „Етър” попадна в по-силната Западна група. Успехът изкачи „виолетовите” на третото място веднага след „Левски” и „Национал”, които стартираха с победи по 7:0. В следващия кръг „Етър” U15 има и първо домакинство – на 15 август (събота) от 16 ч. приема „Славия”.