Етърки спечелиха категорично купа “Боровец”

Публикувано на: 01.09.2020 г. 16:32 ч.

Женският тим на „Етър“ спечели по категоричен начин първото издание на футболния турнир за купа „Боровец”. Надпреварата се проведе на изкуствения терен “Трифон Иванов” до Спортното училище във В. Търново.

Великотърновки победиха на финала тима на “ЛП Суперспорт” (София) с 3:0 и грабнаха трофея. Две попадения за успеха отбеляза Диляна Йорданова, едно добави Симона Стоянова. В другата си среща етърки се наложиха с 2:1 над “Пълдин” (Пловдив). Втори в класирането е “ЛП Суперспорт”, надиграл с 1:0 „Пълдин“.

Бронзовият медалист от САЩ-94 Илиян Киряков, директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов и треньорът на етърки Валентин Витанов връчиха наградите. Витанов специално благодари на бизнесмените Галин и Кристиян Анастасови, които осигуриха средствата за организирането и провеждането на турнира и на Община Велико Търново за предоставянето на спортната база.

Голмайстор на турнира е Диляна Йорданова от “Етър”, най-добър защитник Дияна Атанасова от „Пълдин“, вратар №1 е Мия Станева от „ЛП Суперспорт“, звезда на турнира – Цвети Василева от „Етър“, а наградата за феърплей получи Десислава Грахльова от „ЛП Суперспорт“. Красиви статуетки имаше да треньорите на отборите Ангел Славов, Лъчезар Паланков, Елисавета Тодорова и Валентин Витанов. Златни медали и купа получиха шампионките, а купи, сребърни и бронзови отличия имаше за подгласничките им.