Петко Петков: „Ако са ни нарочили за изпадане, да казват отсега. Но много труд и пот трябва да хвърлят, докато изпадне „Етър”!

Публикувано на: 20.09.2020 г. 22:28 ч.

“Ситуацията, в която ни постави ръководството на БФС и РЗИ: нормално ли е нашият отбор да не може да тренира и изведнъж в 12 часа на обяд да се вдига карантината и да се казва, че трябва да играем. Хора, които си бяха по къщите, да ги събираме от цялата страна да пътуват по 3 часа с колите си и да играят професионален футбол… Това не е нормално! Знам, че в България няма виновни. Знам, че законът ни е такъв, и другото ни е по такъв начин, но това е цялата държава.

Второ – видяхте ли на “Герена” какво се случи? Защо никой не говори за това? Ако са ни нарочили да изпадаме, да ни го казват отсега и да прекратяваме участие. Забраняват ни да тренираме, идват да се подиграват с нас. Това не е нормално! Нещо да кажете за съдийството на „Герена”?!

Ние спазваме всички правила. РЗИ ни карантинира, играчите се разотиват, посочват адрес, където ще са под карантина и изведнъж за 1 ден се вдига карантината, след като не сме тренирали. Аз не съм сигурен дали утре изобщо ще тренираме. Представяте ли си да не тренираме 4 дни пак и изведнъж в петък да играем?! Не знам към кого да се обърна…

Аз искам да ви кажа, че въобще не ми се говори за футбол. Поздравявам момчетата, дадоха всичко от себе си. Попълнихме групата с юноши, които вчера са играли официален мач, на които никога няма да застраша здравето и да ги карам да играят след като вчера са играли 90 минути.

Предния мач на “Герена” отборът заслужаваше съвсем различен резултат. Днес също се държахме достойно. Не искам да коментирам съдийството, нека първо да изгледам още веднъж целия мач, защото също имам съмнения за съдийството. За “Герена” обаче съм сигурен. Нещата обаче ескалират. Доста странни неща се случват с нашия отбор… Искам да кажа на всички хора, които са отговорни за това, което се случва, че много труд и много пот трябва да хвърлят, докато изпадне „Етър”.

Нормално е положението при всички заразени, няма някой в тежко състояние. Спазваме правилата, но днес изпаднахме в една абсурдна ситуация. Нека някой излезе и обясни и да поеме отговорност! Доста неща се събраха, чакаме някакви отговори, които обикновено не получаваме. Нека някой да каже и обясни точно какви са тези техни правила. Нека чисто спортно-технически мислим и за здравето на тия играчи. Ние ако не тренираме следващата седмица, какъв мач ще играем в петък? Това не е нормално, има спортна наука.”