„Етър” подписа с португалския халф Алдаир

Публикувано на: 23.09.2020 г. 16:58 ч.

„Етър” привлече поредно ново попълнение – португалският халф Алдаир Ферейра. Той водеше тренировки с тима последните две седмици и игра в контролата с „Янтра” (Гб), където асистира за победния гол. Алдаир получи одобрението на ръководството на „Етър” и днес подписа договор с клуба за две години.

Алдаир Ферейра е роден на 26 март 1998 г., висок е 175 см и тежи 68 кг. Роден е в Ангола, но от малък живее и играе в Португалия, има и португалско гражданство. Играл е в юношеските формации до 13 и 15 г. на „Спортинг” (Лисабон) и до 17 и 19 г. на „Жил Висенте”, после е в мъжките отбори на „Оливейрензе” и „Вилавердензе”, а миналия сезон бе титуляр в „Кова Пиедаде”, където има 27 мача. Играл е за националния отбор на Ангола в U20 и U23.

„Знам, че „Етър” е голям отбор с богата история и ще дам всичко от себе си да се представя по най-добрия начин. Роден съм в Ангола, но от малък живея в Португалия и ме взеха в Академията на „Спортинг” (Лисабон), където много ми помогнаха за израстването. Мога да играя навсякъде, където треньорът ме постави, но най-силните ми позиции са като външен халф и дясно крило.

Наясно съм, че в момента „Етър” изпитва затруднения в спортно-технически план и още няма точки, но съм готов да дам всичко, за да помогна да преодолеем това. Всяко начало е трудно, когато играеш в страна, в която всичко е различно – от езика до храната. Но тук всички ме предразположиха – от президента до съиграчите ми, всеки е готов да ми помогне и се чувствам като у дома си. За това ще се отплатя на терена и съм на сто процента готов, когато ми се гласува доверие”, заяви след подписването на договора Алдаир.

Помощник-треньорът Тодор Киселичков се раздели с „Етър” по взаимно съгласие. Той вече е старши треньор на „Септември“ (Симитли). „Етър” благодари на Киселичков за работата в клуба и му желае успехи в треньорската кариера! Неговите функции в щаба на Петко Петков поема Николай Катъров.