„Етър-2” разби с 6:2 „Пещера” (Галата) в мач-спектакъл

Публикувано на: 11.10.2020 г. 18:49 ч.

Дублиращият отбор на „Етър” постигна най-убедителната си победа в първенството на Трета лига, като в истински мач-спектакъл удари с 6:2 „Олимпик” (Галата). Възпитаниците на треньора Марин Стефанов изиграха един от най-силните си мачове досега и дори пропуснаха още няколко чисти възможности за гол. Гостите също допринесоха за зрелищния мач, като играха открито и не спряха да атакуват, въпреки негативния резултат. Две дами имаше в съдийската бригада – Кристина Димитрова от София бе главен съдия, а Ренета Димитрова от В. Търново – тъчрефер. Съдийката, която бе специално наблюдавана от БФС, имаше доста работа и потуши с 7 жълти картона искрите в здравия мач.

В 12-ата минута Димитър Байдаков отправи нисък удар, уловен от вратаря, а в ответната атака Альоша Илиев стреля в горния ъгъл, но Иван Георгиев спаси. „Етър” поведе в 15-ата минута с уникално красив гол на Стивън Манолов, който след центриране на Димитър Цонев отдясно с ефектна задна ножица прати топката в мрежата – 1:0. Само след две минути Димитър Байдаков бе изведен и стреля неспасяемо в близкия ъгъл за 2:0.

Гостите не се отказаха и продължиха да атакуват, като първо Атанас Георгиев излезе сам срещу вратаря, но той спаси, а после Юлиян Младенов отправи силен далечен удар, отново уловен от Иван Георгиев. В 34-ата минута защитникът Димитър Цонев, който направи силен мач, бе изведен от дълбочина и стреля за 3:0. В края на полувремето нов удар на Младенов от гостите от фаул бе изваден от Георгиев в корнер.

Димитър Цонев освен със силна игра в защита се отличи и с хубав гол.

С четвърто попадение за „Етър” започна втората част – Кристиян Иванов след грешка в защитата вкара за 4:0. Такава последва и в отбраната на етърци в 60-ата минута и Атанас Георгиев направи 4:1. Преди това обаче Марио Балъков можеше да вкара пети гол, като излезе сам срещу вратаря, но би в аут. Той обаче се реваншира в 62-ата минута, като с добавка след удар на Байдаков покачи на 5:1.

Отново Атанас Георгиев намали на 5:2, а до края бързите контри на етърци можеха да донесат нови три гола. Първо Байдаков изскочи сам срещу вратата в 68-ата минута и падна, като претендираше за дузпа. После Матьо Гагов напредна отляво сам, но скъси ъгъла и ударът му бе спасен. В 81-ата минута силно игралият Димитър Байдаков се откъсна и пусна в чиста позиция на Матьо Гагов, който оформи крайното 6:2.

Стивън Манолов вкара със задна ножица най-красивия гол в мача.

В следващия кръг етърци гостуват на „Дреновец”, а на 25 октомври приемат в интригуващ мач „Ботев-2” (Враца), който днес падна с 1:0 от „Спартак” (Пл) и отстъпи първото място в класирането.

„Етър”: Иван Георгиев, Димитър Цонев, Велизар Тонков, Ивалин Петков, Калоян Митев, Десислав Пенев, Борислав Марков, Кристиян Кънчев, Кристиян Иванов, Димитър Байдаков, Стивън Манолов (Теодосий Райков, Димитър Динев, Марио Балъков, Матьо Гагов, Светломир Събев).