“Етър” привлече защитника Ерол Алкан

Публикувано на: 03.02.2021 г. 18:16 ч.

Бившият футболист на “Берое” Ерол Алкан е най-новото попълнение на “Етър”. Великотърновският клуб и бранителят подписаха днес договор и бранителят от утре се присъединява към отбора.

Ерол Алкан е централен защитник от турски произход, роден е на 16 февруари 1994 г. в Амстердам. Висок е 193 см и тежи 76 кг. Минал е през школите на “Аякс”, “Херенвеен” и “Истанбул ББ”. От 2014 г. играе в турски клубове, после две години е във втородивизионния нидерландски “Дордрехт”, в който е капитан и има 47 мача с 2 гола. От лятото на 2018 г. Ерол Алкан бе футболист на “Берое” под ръководството на Александър Томаш, с който записа в Първа лига 38 мача и един гол. В началото на 2020 г. се раздели със старозагорския клуб по взаимно съгласие и после игра за третодивизионния немски “Тюркгюджю”. Има три мача за националния отбор на Турция до 21 години.

“Познавам треньора Томаш. Той ме покани да дойде в “Етър” и да помогна на отбора. Харесва ми начина му на работа, той иска да се играе добър футбол, а аз – също. След като прекратих договора си с “Берое”, отидох в Германия, но не играех редовно там и сега съм тук. Очаквам да играя, да побеждаваме и да помогна на “Етър” да остане в елита”, сподели Ерол Алкан след подписването на договора си.

От 3 февруари 2021 г. Ерол Алкан вече е футболист на великотърновския “Етър”. Пожелаваме му успехи с виолетовия екип!