„Виолетовите” юноши започнаха плейофите в елитните U15 и 17 групи

Публикувано на: 29.04.2021 г. 21:41 ч.

Юношите на „Етър” в елитните U15 и 17 групи завършиха участието си в редовния сезон в средата на класирането. Тъй като обаче този сезон групите бяха разделени на Източна и Западна, започнаха плейофи.

При по-малките, родени 2006-2007 година, етърци завършиха на осмо място в Западната група с 26 точки и голова разлика 26:30 и ще трябва да се борят за оцеляване във втората фаза на шампионата. С елита се разделиха тимовете на „Монтана“, „Витоша-13“ (София) и „Борислав“ (Първомай), заели последните три места. Компания на „виолетовите“ в плейофите ще правят „Славия“ и „Пирин“ (Благоевград), а от Източната група към тях се присъединяват „Хасково“, „Черноморец“ (Бургас) и „Добруджа“. От 6-те отбора мястото си ще запазят само първите два. Досегашните точки няма да се зачитат.

Битката за първите две места в потока, даващи право на участие в елитната група и през следващия сезон, започна вчера, като етърци гостуваха на „Славия“ в София и взеха ценна точка – 1:1. Следва пауза в първенството, а следващият мач на великотърновци е на 15 май в Хасково.

Далеч по-спокойно дишат юношите до 17 години на „Етър“. Те завършиха редовния сезон в Западната група на 6-ото място с 33 точки и голова разлика 48:37. Затова са в по-горния поток след обединението с тимовете от Източната група. Техни съперници за разпределение на 7-12 място са  „Славия“, „Пирин“ (Благоевград), „Черно море“ (Варна), „Берое“ (Стара Загора) и „Спартак“ (Пловдив).

И в тази възраст „виолетовите“ стартираха срещу „Славия“ вчера, но като домакини загубиха с 1:4. В следващия кръг етърци ще посрещнат на 15 май „Пирин“.