„Етър” спечели безапелационно турнира „Русчук” за девойки до 15 г.

Публикувано на: 23.05.2021 г. 16:39 ч.

Девойките на „Етър” до 15 години спечелиха безапелационно футболния турнир „Русчук” в Русе, като грабнаха победи във всичките си мачове без да допуснат гол във вратата си. Надпреварата събра шест отбора от страната, разпределени в две групи по 3 тима. В своята етърки стартираха с успех 2:0 над „Янтра” (Габрово) с попадения на Теодора Димитрова и Павлина Николова. После надиграха със същия резултат и „Чавдар” (Троян) след голове на Михаела Михайлова и Лора Василева.

Така великотърновки завършиха първи в групата си и на полуфинала срещнаха втория от другата група „Розова долина” (Казанлък). Последва нова убедителна победа, дошла след 4 гола на Михаела Михайлова и пратила ги на финала.

Там „Етър” срешна отново „Янтра” (Габрово). Под вещото ръководство на капитанката Анастасия Трифонова и защитната формация Татяна Радоева, Моника Бориславова и Тереза Попова девойките спечелиха мача с 2:0 с голове на Павлина Николова и Лора Василева, а с това и престижния турнир.

Румяна Страхилова беше наградена с топка за спектакъла, който направи на турнира. Мартина Илиева бе избрана безапелационно за най-добра вратарка на турнира без допуснат гол. Добре се включиха и резервите Магдалена Димова, Карина Попова и Стефания Маринова. Етърки получиха огромна подкрепа от публиката, която беше дошла от Велико Търново.