Девойките на „Етър” спечелиха Купата на M&BM след драма с дузпи

Публикувано на: 31.05.2021 г. 9:54 ч.

Девойките на „Етър” спечелиха футболния турнир за Купата на M&BM, който се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Надпреварата е част от националната програма „Децата и футболът” и се организира от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), със съдействието на Българския футболен съюз. Участваха 8 отбора, съставени от момичета, родени през 2006 и 2007 година.

В драматичен финал „Етър” и „Янтра 2013” (Габрово) завършиха 1:1 в редовното време. При изпълненията на дузпи обаче „болярките“ бяха по-хладнокръвни и спечелиха с 4:2.

На трето място завърши отборът на „Дунав” (Русе), който в малкия финал разгроми „Светкавица” (с. Градешница) с 4:0. В спор за 5-ото място „Янтра” (Габрово) и „Чавдар” (Троян) завършиха 1:1, след което девойките от Габрово се наложиха при дузпите с 5:3. Седмата позиция в турнира зае „Боруна” (с. Царева ливада) след минимален успех с 1:0 над „Чумерна” (Елена).

Призьорите бяха наградени от председателя на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново Бончо Генчев и от координатора в Асоциацията на българските футболисти Николай Христозов.

Бяха раздадени следните индивидуални награди:

Най-добър вратар – Мартина Илиева (Етър)

Най-добър защитник – Преслава Василева (Янтра 2013)

Най-добър полузащитник – Габриела Генчева (Янтра 2013)

Най-добър нападател – Михаела Михайлова (Етър)

Голмайстор – Павлина Христова (Етър) с 6 гола

Най-техничен състезател – Александра Христова (Янтра 2013)

Най-полезен състезател – Светлозара Борисова (Дунав)

Най-добър състезател на турнира – Анастасия Трифонова (Етър)

Най-добър треньор – Елисавета Тодорова (Етър)

Награда за специален принос към турнира – Павлин Генчев, бивш президент на „Етър” от 90-те години

Всички участници получиха пълна футболна екипировка, футболни топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор на турнира M&BM.