Етърци U17 отстъпиха с 0:4 на „Черно море” в последния си мач

Публикувано на: 27.06.2021 г. 20:57 ч.

Юношите на „Етър” отстъпиха с 0:4 на „Черно море” в последния си мач от сезона в елитната U17 група. Двубоят бе без значение за класирането и в игра за „виолетовите” влязоха само по-младите футболисти без редица основни изпълнители. Преди мача дежурният делегат Александър Петков получи плакет от БФС, подписан лично от Борислав Михайлов по случай края на делегатската си кариера в елитните групи, връчен му от секретаря на ЗС на БФС Игор Бакьов, който го поздрави от името на Боби Михайлов и Бончо Генчев.

Още в 8-ата минута Радослав Петров от гостите прехвърли технично вратаря за 0:1. „Етър” отговори с удар на Димитър Колев над гредата. В 37-ата минута отново Радослав Петров излезе съвсем сам срещу вратаря, но Никос Рашков спаси удара му, като топката срещна и гредата. Вратарят на етърци продължи с добрите си изяви и в 37-ата минута изпревари нападател и спаси сигурен гол.

Вторият шанс пред домакините бе в 43-ата минута, когато Васил Тошев изпревари вратаря и насочи топката към опразнената врата, но тя мина до гредата. В ответната атака при идентична ситуация обаче Алекс Костов бе по-точен и направи 0:2. Отново той можеше да увеличи от дузпа, отсъдена в 58-ата минута, но Никос Рашков спаси не само първия му удар, а и последвалата добавка.

„Моряците” превъзхождаха и в 60-ата минута след подаване отляво Николай Трифонов вкара за 0:3. „Етър” можеше да върне почетен гол малко след това, като Денис Мартинов напредна сам срещу вратаря, но би в него. Отново Трифонов сам срещу вратарая вкара за 0:4 в 77-ата минута, а в здравия и пълен с единоборства мач малко преди края Красимир Йорданов от „виолетовите” бе отстранен за втори жълт картон.

Етърци, които завършиха шести в Западната U17 група, след плейофите при събирането на двете групи финишират на 11-о място от общо 24 отбора.