Емануел Луканов: „Имахме тотален контрол върху мача“

Публикувано на: 20.08.2022 г. 23:02 ч.

„Малко по-различен мач от досегашните. Не създадохме много положения, но „Созопол“ беше много добре построен тактически, излязоха с 5-4-1 – със сигурност в защита и ако нещо стане при контрите. Но пък имахме тотален контрол в мача, не им позволихме изобщо удар към вратата. Нямахме нужната острота, особено по десния фланг преди почивката, а това са мачове, в които от половин ситуация трябва да вкараме гол. Падне ли гол, динамиката в мача се променя.

Две положителни неща има – за първи път вкарахме гол от статично положение, второто е, че започнаха четирима юноши и кадри на клуба – Ангел Мартинов, Калоян Митев, Ники Янков и Мариян Иванов.

Много доволен съм от играта, защото контролирахме целия мач във всяко едно отношение – бяхме балансирани, нападахме, мъчихме се, направихме нужните смени, вкарахме всички офанзивни футболисти и с фантазия, които могат да решат нещата. Нямаше да бъда доволен само ако бяхме завършили 0:0.

Накрая мачът се поизнерви, защото поведохме и те вложиха усилия напред, а на всяка цена искахме да победим. Може би аз малко внесох напрежение в отбора, защото цяла седмица говорихме, че този отбор трябва да го бием на всяка цена. Комплименти за момчетата, благодаря на публиката за подкрепата! Искам да попитам защо публиката не се върне масово на стадиона? Нека оставят малко телевизиите и да подкрепят „Етър“ – той е един в града и е емблемата на В. Търново. Още веднъж – благодарности на тези, които ни подкрепят от трибуните!“