Светослав Петров: “Искам да виждам игра като тази, ще мислим за точките след последния мач”

Публикувано на: 02.04.2024 г. 21:53 ч.

„Дойде трудно успехът ни от психологическа гледна точка, заради негативната серия и последния мач, когато загубихме злощастно в финалните минути. Искам с цялото си сърце и душа да поздравя отбора, защото играхме като отбор, въпреки тежките моменти и неудачните резултати, защото „Етър“ играеше играхме добре. Малки неща, главно индивидуални решения, ни костваха да вземем точки в предходните мачове. Заради това и поздравих момчетата в съблекалнята, защото те играха като отбор. Ние сме отбор, който може да побеждава само когато всички са отдадени и искат да победят.

Чисто математически ако започнем да смятаме, със сигурност има надежда. Казах още в началото, че ние ще се борим до края. Ако играем по този начин с тази отдаденост, с това желание и душа, защото си личеше, че футболистите искат да го спечелят, а не да го загубят. Ако продължаваме така, ще спечелим още мачове и накрая ще смятаме.

Нормално е да има напрежение. В една съблекалня, в един футболен отбор с различни характери и силни личности, различни народности, нормално е да има разминавания. Аз винаги съм казвал, че ние трябва да покажем колектив на терена. Извън терена няма смисъл да ходим на кафенета заедно и там да демонстрираме колектив. Погледнато след този мач мога да кажа, че ние имаме колектив.

Ние играем мач за мач и накрая като изиграем редовния сезон и плейофите, тогава ще смятаме. Няма смисъл да правим сметки сега. Искам да имаме това желание, което този мач показахме. Бориха се до последна, имаше играчи с 90 минути преди три дни, а днес те дадоха отново всичко от себе си. Това е важното, за да израстваме като отбор“.