Новият футболен терен е готов, ще приеме тренировките от септември

Публикувано на: 05.06.2024 г. 17:17 ч.

Новият футболен терен западно от стадион “Ивайло” вече е готов! Теренът вече е засят и при благоприятни атмосферни условия още от началото на септември ще бъде използван за тренировъчна дейност! Преди това бяха изградени дренажната и поливната системи, бидоните, които съхраняват водата, насипан с пясък и подсян, готова са и огражденията.

Проектът бе разработен от Община Велико Търново и ОП “Спортни имоти и прояви”, съвместно с БФС, а финансирането е от Българския футболен съюз чрез програма на ФИФА. Игралното поле отговаря на всички изисквания на УЕФА и ФИФА. Теренът е с размер 100/64 метра, покритието е от естествена трева, ограда с височина 6 метра, предвижда се и прилежаща инфраструктура с паркоместа и др.

След проведени разговори между БФС и Община Велико Търново се стигна до решение Футболният съюз да финансира и монтирането на осветление на терена. Това бе обявено от футболната централа по повод на стотния юбилей на „Етър“. Осветлението ще позволи ползването на новия тренировъчен терен до късните часове на денонощието с много по-голям капацитет.