Стоичков и Балъков пристигат на Открита сцена Евро-2024/САЩ-94, включват се в идеята за паметник на Трифон Иванов!

Публикувано на: 25.06.2024 г. 8:23 ч.

Мегазвездите на българския и световния футбол Христо Стоичков и Красимир Балъков пристигат във Велико Търново на 1 юли като гости на Открита сцена Евро-2024/САЩ-94! Основната кауза за проявата е събиране на средства за издигане на паметник на легендата Трифон Иванов във Велико Търново. „Етър“ също се присъединява и приветства идеята с пълната убеденост, че „железният защитник“ напълно заслужава подобно признание в болярския град.

Христо Стоичков и Красимир Балъков отправиха специално видео послание, в което определиха инициативата като прекрасна. Двамата анонсираха много изненади в срещата-разговор с феновете и призоваха всички на 1 юли вечерта след 18 ч. да се съберат пред паметника на Асеневци в старата столица.

Открита сцена Евро-2024/САЩ-94 в рамките на цял месец излъчва битките от Европейското първенство в Германия, както и паметните мачове на Пеневата чета от САЩ-94. За срещи с феновете бяха поканени редица легенди на родния футбол като Георги Василев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Пламен Николов. Предстоящата визита на единствените двама българи, избирани в Идеалния отбор на Световно първенство, обаче е на път да стане кулминацията от проявите. С тях ще бъде и друг бронзов медалист от САЩ-94 – Бончо Генчев.  Същата вечер са и два от осминафиналите на Евро-2024 в Дюселдорф и Франкфурт.

Средствата от мърчандайз продуктите, както и част от печалбата на организаторите, отиват за построяване на паметник на легендата Трифон Иванов. Всеки желаещ може да се включи в инициативата и да допринесе за благородната кауза! Очакваме ви!!!