Почански – Най-добър играч на 33-ия кръг в Първа лига

Публикувано на: 15.05.2018 г. 18:11 ч.

Нападателят на „Етър” Ерик Почански получи сериозно признание – той бе обявен за Най-добър играч на 33-ия кръг в Първа лига. Почански получи статуетката на церемония в Пресклуб България в столицата днес, където бе на пресконференция заедно с главния мениджър на „виолетовите” Красимир Балъков.

“Малко нестандартно се прибрах във Велико Търново. За мен бе въпрос на чест и морал да помогна на клуба, който ме е създал като футболист и на тези момчета. За първи път работя в клуб, в който няма финансови условия и много неща, които сме ги дискутирали с ръководството на клуба и с Общината. Не е лесно, някакъв опит, който получих в тези 4-5 месеца и разбира се най-доброто от това мое връщане е ако успеем да оставим отбора в А група, защото Търново все пак е град с традиции, футболен град и заслужава да има отбор в А група. Но държа да кажа и пред вас, че бъдещето на Етър няма да е лесно за другата година и за следващите години, ако търновският бизнес и Общината не са предприемчиви и не намерят правилната концепция, която ще би трябва в бъдеще, за да възродим търновския футбол. Чака ни първо много тежък двубой с Дунав Русе и след това още по-тежък разговор, от който ще се разбере дали изобщо ще има футбол в Търново занапред”, сподели Балъков.

 

„С момчетата успяваме да постигнем засега това, което трябва да постигнем, поне в първия бараж. Но аз съм реалист, знаете българският футбол на какво дередже се намира – да се лъжем, да се заблуждаваме, да си обещаваме, да чакаме някой да дойде да го направи, няма как да стане. Футбол се прави, когато има интерес, когато има хора, които го обичат, искат да му помагат, било то бизнесмени, било политици, авторитети като мен. Аз се върнах, искам да помогна на футбола, но сам не мога да направя всичко, което е необходимо. Затова казвам, че след мача с Дунав Русе, дали аз ще остана, дали няма да остана, това няма никакво значение. Тук става въпрос за възраждането на един традиционен клуб, който дълги години е бил по върха на А група и е участвал в А група и е изкарвал доста футболисти, 94-та година бяхме петима от Велико Търново, и заслужава да присъства в А група. Но трябва да се види дали изобщо е реално да присъства в А група, за което аз съм сигурен, че има възможност и затова казвам, че след като, дай Боже, си свършим работата с Дунав Русе, ни очаква още по-важна среща, този път не футболна, между хора, които като бели хора ще можем да решим дали има бъдеще търновският футбол или не”, допълни той. Балъков подчерта важността на предстоящия бараж с Дунав, в който победителят ще си осигури оставане в Първа лига и през следващия сезон. “Всичко минава през този бараж. Ние отиваме да се опитаме да преминем Дунав, както преминахме и Пирин. Няма да е лесно. Дунав определено е по-балансиран отбор, с доста добри състезатели и с една година повече опит в А група от нас. Но ние разчитаме на това, което ни прави през последните 3-4 месеца силни. С нашето притежание на топката, със стила, който имаме, с това, че повечето мачове отбелязваме голове. Трябва да се опитаме да бъдем по-концентрирани отзад, да допускаме по-малко грешки, както стана в Благоевград, да не допускаме много голове и съответно да си елиминираме противника и да си останем в А група”, коментира легендата на българския футбол. /БГНЕС