„Етър” носител на наградата „Футболно възраждане”!

Публикувано на: 07.01.2018 г. 20:00 ч.

„Етър” стана носител на специалната награда „Футболно възраждане”, връчена му по време на церемонията за Футболист на годината на България за 2017 г. Призът на великотърновския клуб бе обявен непосредствено преди кулминацията с награждаването на Ивелин Попов, който за трети пореден път стана № 1 за годината.

Специалният приз бе учреден от основателката на „ДАКС медия” Весела Лечева, която от години е организатор на церемонията и се присъжда на „Етър“, на управата на града и клуба за направените инвестиции в спортната база, за развитието на детско-юношеската школа, за завръщането в елитната ни футболна дивизия и цялостното възраждане на футбола в града.

„Българският футбол е създал не един и два големи футболисти. Държах обаче именно на тази награда, защото всяко усилие трябва да се възнаграждава. Когато местната власт и футболният клуб работят заедно, успехите непременно идват. „Етър” го заслужава – за инвестициите в спортната база и детско-юношеските школи. Наградата „Футболно възраждане” има своя достоен победител – „Етър” Велико Търново”, заяви Весела Лечева.

Тя връчи красивия приз на зам.-кмета на Община В. Търново и председател на УС на „Етър” проф. Георги Камарашев. „Етър” е изключително признателен за този приз. Искам да благодаря първо на спортния министър Красен Кралев, с чието съдействие бе възстановено осветлението на стадион „Ивайло” и той стана едно изключително съоръжение. Нашата Община възстанови Спортното училище, което даде знакови футболисти на България. Работим за спортните бази, за развитието и на детско-юношеската школа и сме сигурни, че и занапред ще излизат големи „виолетови” футболисти”, заяви проф. Георги Камарашев.

За втори път бе връчена наградата „Лъвско сърце” в памет на легендарния защитник Трифон Иванов. Тя се дава за проявено мъжество и характер, а нейни носител стана Мартин Камбуров. Връчи я бронзовият медалист от САЩ-94 Красимир Балъков. „За мен е голямо уважение на връча този приз, дълги години бяхме съотборници с Трифон Иванов”, заяви Балъков. Приза получи в отсъствието на Камбуров треньорът в „Берое” Константин Мирчев.

Треньор № 1 пък стана Станимир Стоилов, извел за четвърти пореден път „Астана” до шампионската титла. Мъри в момента е на преговори за новия си клуб, а наградата му получи Цанко Цветанов, който е част от неговия щаб и също има сериозен принос за успехите на екипа.

Цветанов коментира пред медиите и поемането от Красимир Балъков поста главен мениджър на „Етър“. „Това е голяма новина – завръщането на Балъков в българския футбол и в „Етър“. В течение съм на нещата, с него разговаряме постоянно. Краси прави голямо усилие да помогне на футбола в родния ни град и „Етър“ да стане още по-добър“, коментира Цанко Цветанов.