Димо Атанасов: “Ще дадем всичко от себе си за победата”

Публикувано на: 30.03.2017 г. 13:31 ч.

Дербито “Етър” – “Локо” (Сф) със сигурност е по-специално за офанзивния халф на “виолетовите” Димо Атанасов. Юноша на “Павликени” и “Етър”, той още съвсем млад премина в столичния “Локомотив”, където игра осем сезона в най-силните си години. За очакванията си за мача полузащитникът даде интервю за новия клубен сайт на “Етър”.

– Димо, какво очакваш от предстоящия мач с “Локомотив”?

– Очаквам да победим, това е най-важното. За нас са много ценни трите точки от това домакинство и ще направим всичко възможно да ги спечелим.

– Излизате срещу отбора, който е с три победи и едно реми тази пролет…

– Да, “Локо” (Сф) върви добре, следим всичко, което се случва във Втора лига. Мисля, че ние сме по-добър отбор, имаме повече футболни достойнства, по-добри футболисти и трябва да победим, за да го докажем.

– Предполагам, че очаквате труден мач?

– Да, във Втора лига футболът е доста по-различен и всеки отбор, който не се хвърли и подцени даден мач, ще бере ядове. Нормално е да очакваме труден мач. Ние трябва да си го направим лесен, като вкараме голове и победим.

– Това ли ви липсваше в Поморие – головете?

– Да, ние имахме първите три чисти положения и ако бяхме реализирали поне едното и да поведем, щяхме да спечелим и с по-голяма разлика. Но така се разви мачът, домакините са свикнали повече на изкуствения терен. Но този двубой е вече минало, гледаме напред и мачът с “Локо” (Сф) е най-важният.

– Какво е за теб столичният “Локомотив”, минало ли е?

– Няма как да няма носталгия и чувства – аз съм израснал там. Отидох още като дете, играх 8 години в мъжкия отбор. Има някаква симпатия, но само дотам. Аз играя в “Етър”. Бил съм юноша и на “Павликени” и “Етър”, защитавам честта на “виолетовите” и трябва да победим. Ще дадем всичко от себе си.