„Етър” направи реми на „Дунав”

Публикувано на: 08.08.2017 г. 0:52 ч.

„Етър” завърши 0:0 като гост на „Дунав” в четвъртия кръг на Първа лига. Двата отбора направиха съвсем равностоен мач в добро темпо, но без кой знае какво качество. Натиск от домакините имаше само в първите минути, като след едно центриране на Мирослав Будинов отляво Хубчев стреля силно, но край вратата. В 11-ата минута изсипана от Йордан Апостолов топка падна над напречната греда.

Реферът Стефан Апостолов отсъди пресилен фаул за домакините в 14-ата минута, от който Диян Димов стреля, но право в ръцете на вратаря Иванов. „Виолетовите” изнесоха напред играта и създадоха няколко добри възможности, но без точен удар в рамката. В 15-ата минута Иван Стоянов бе изведен от Петков, но не можа да нанесе удар. Румен Руменов навърза защитниците на „Дунав” в 22-ата минута и намери Стоянов, но изстрелът му бе блокиран.

В 25-ата минута защитникът Василев се озова на позиция, но би над гредата. Оттук до почивката нищо интересно не се случи пред двете врати. С равностойна игра бе белязяно и второто полувреме. Още в 46-ата минута Чавдар Ивайлов центрира и Руменов с глава плъзна топката, но вратарят на домакините улови. За „Дунав” удар на Бранимир Костадинов със задна ножица мина над гредата.

Дебют за „Етър” направи сенегалецът Алиуне Бадара, който в 57-ата минута замени Петков. Малко след това Ивайлов навлезе по фланга добре, но не успя да намери Бадара, а отбитата топка попадна у Димо Атанасов, който стреля силно покрей гредата.

Будинов от домакините намери Шопов в 62-ата минута и той отправи хубав удар, но над гредата.

Най-опасната ситуация в мача бе за „Дунав” в 73-ата минута, когато Карагарен стреля опасно от въздуха, но Христо Иванов с актобатична намеса успя да избие топката. Три минути по-късно пък „Етър” можеше да открие, след като Стоянов центира от фаул и защитникът Венцислав Василев с глава стреля опасно, но топката мина до гредата.

Христо Иванов се прояви отново в 85-ата минута, когато след корнер изби удар с глава на своя съотборник Бадара. Сенегалецът можеше да се разпише в 88-ата минута след центриране на Иван Стоянов, но ударът му от добра позиция с глава мина над вратата.

„Етър”: Хр. Иванов, Александров, Василев, Пехливанов, Минев (46 Скерлев), Атанасов, Ивайлов, Апостолов, Руменов (78 Тодоров), Петков (57 Бадара), Стоянов.