Станислав Генчев: „Показахме характер и самочувствие”

Публикувано на: 12.08.2017 г. 22:09 ч.

„Играта ни предполагаше да победим с по-голям резултат и спокойно да дочакаме края на мача. Но искам да благодаря на футболистите, че се раздадоха от първата до последната минута, вярваха и преследваха победата и съвсем заслужено успяхме да победим. Зарадвахме нашата публика. Това, че играем на „Ивайло”, е голям плюс за нас и искам да поздравя публиката, която вярваше в нас и ни подкрепяше. Победата до голяма степен дължим на тях, това е победа за публиката.

Бяхме разучили добре „Пирин”, но те са одъбр отбор и неслучайно нямаха загуба като гости досега. Това, което ме радва, е че когато те натиснаха, успяхме да променим играта си и да покажем характер. Имаме футболисти с характер и самочувствие, които знаят какво да правят в трудни моменти.

Като резултат това е най-добрият ни мач, но и срещу „Витоша” играхме добре, както и второто полувреме срещу „Локо” (Пд) и „Дунав”. Но като игра и резултат това е най-добрият ни мач и се надявам отборът да върви във възходяща линия. Всяка победа дава самочувствие, надявам се момчетата да видят, че когато играят така и се раздават, разликата между отборите не е толкова голяма. Има два отбора в групата, които се отличават, останалите сме с изравнени сили и който повече търси победата, той я заслужава.”