Алиуне Бадара: „Заедно ще постигнем целите си в „Етър” и заедно ще бъдем по-силни”

Публикувано на: 23.08.2017 г. 8:06 ч.

Алиуне Бадара Самб е роден на 1 октомври 1989 г. в Дакар. Висок е 194 см и тежи 83 кг, играе като централен нападател. В „Етър” бе привлечен от португалския „Амаранте“, чийто голмайстор бе. Още в първия си мач като титуляр за „виолетовите” Бадара се разписа срещу „Пирин”, а във втория мач срещу „Славия” добави и второ попадение.

Бадара даде първото си интервю в България, в което говори за себе си и за очакванията си с отбора на „Етър”.

– Алиуне, как се чувстваш в „Етър”?

– Много добре, чувствам се като у дома си, защото бях много добре посрещнат от целия отбор и „виолетовата” публика.

– Успя ли вече да се адаптираш към обстановката в България?

– Да, приспособих се бързо и съм добре, защото хората от Велико Търново са много приветливи.

– Вкара два гола в два мача, доволен ли си от себе си?

– Да, това ме прави много щастлив и ще продължа да се боря да правя най-доброто за „Етър”.

– Разкажи малко повече за себе си и за футболната си кариера?

– Пристигнах в Португалия едва 18-годишен. Не беше лесно, защото в Португалия семейството ми не беше с мен, но сбъднах една моя мечта и се възползвах от шанса да постигна постепенно това, което искам. Още в Сенегал съм практикувал този спорт от много млад, защото футболът винаги е бил моята страст. Първият ми клуб беше “Мореренсе”, който сега е в Първа португалска лига, после бе “Фамаликао”. В „Монталегре” станах голмайстор с 31 гола в 24 мача през сезон 2014/2015. Следващата година отново взех голмайсторския приз с 25 попадения в 29 срещи. Накрая бях в „Амаранте”, където вкарах 18 гола в 30 мача. Но всички клубове, през които съм преминал, са били положителен опит за мен и са помогнали за моето израстване.

– Как би оценил великотърновската публика, усещаш ли подкрепата й?

– Разбира се! Подкрепата на феновете и обществеността е много важна, тя е основна за играчите и клуба.

– Какво очакваш от предстоящия мач с „Ботев” (Пд)?

– Вярвам, че ще спечелим поредна победа, за да продължим да преследваме целите си и да продължим да бъдем единни. Това единство е причина за успешните резултати в последните мачове на „Етър”. Разбира се, ние много ще разчитаме на подкрепата на цялата публика. Заедно ще постигнем успеха и целите си, заедно ще бъдем по-силни… Мисля, че с отбора, който имаме, можем да победим всеки съперник, независимо от неговото място в класирането. Благодаря ви!