Станислав Генчев: “Излизаме за победа срещу “Левски”

Публикувано на: 13.10.2017 г. 16:31 ч.

Излизаме срещу “Левски” за победа, надявам се да покажем добра игра, както в предния мач, но този път да излезем победители, коментира преди интригуващия мач със „сините” старши треньорът на „Етър” Станислав Генчев. „Колкото повече точки спечелим, толкова по-добре. За нас няма лек мач. Не само мачовете с „Левски”, ЦСКА и „Лудогорец” – не подценяваме никой съперник, знаем си възможностите и се стремим да измъкнем максимума от всеки двубой. Вижда се, че откакто имат такъв италиански специалист в „Левски”, играта в защита се подобри. Италианците са известни с това. Организацията в играта е по-добра, но имат и слабости, ще се опитаме да ги използваме. Най-важно е отбор като „Левски” да не ти вкарва. С всеки отбор се надиграваме и не се съобразяваме с противника.

Със сигурност стадионът ще е пълен. Нашите фенове показаха, че ни подкрепят още повече след успешния мач с ЦСКА. Първи мач на осветление във Велико Търново след толкова години, стадионът със сигурност ще бъде пълен. Това, което аз си желая, е хората пак да си тръгнат усмихнати, като след мача с ЦСКА, но този път и да са горди, че сме победили”, категоричен бе Станислав Генчев.

Младият наставник е убеден, че „Етър” ще бъде още по-силен през втория полусезон. „Нашият отбор може много повече. Втория полусезон ще видим истинския „Етър”. Малко бе времето за подготовка, трябваше да се прави селекция, доста играчи дойдоха в течение на първенството. Най-важното е да запазим гръбнака и да няма много напускащи. Но към днешна дата няма индикации, че някой иска да си тръгва.”

Треньорът коментира и публикациите, че от ЦСКА са недоволни защо преотстъпените Никола Колев и Пламен Гълъбов не са титуляри. „Никола Колев дойде с контузия и най-нормалното беше да не играе в първия мач. Вторият мач бе срещу ЦСКА, той е преотстъпен от тях и нямаше право да играе. Но игра за купата. Гълъбов е централен защитник. Сами знаете, че когато в линията на защитата нещата вървят добре, трудно се правят промени. Така, че всичко допира до техните възможности. Аз не съм обещавал на никого, че ще е титуляр – кой каквото покаже”, коментира пред Гонг Станислав Генчев.

„Към днешна дата всичко е коректно в нашия отбор и всичко се плаща навреме. Нашата основна цел бе да запазим мястото си в елита и да се утвърдим. Апетитът идва с яденето. Ние показахме добър футбол и можем да се надиграваме с водещите отбори. Ако ни се отдаде възможност да влезем в първата шестица, ще се възползваме. Битката за титлата ще е между ЦСКА, „Левски” и „Лудогорец”. Ние сме от болярски град, горди хора, не се съобразяваме с никого, не се вълнуваме кой какви цели гони. Всеки отбор може да отговаря за себе си”, добави Станислав Генчев.