Балъков: „Защо съдийските грешки са все в наш ущърб?”

Публикувано на: 15.04.2018 г. 22:51 ч.

Главният мениджър на “Етър” Красимир Балъков бе крайно недоволен от неотсъдената дузпа срещу “Локомотив” (Пд) за играта с ръка на Езе пред голлинията в 79-ата минута.

„Опитахме се да направим всичко възможно, играхме отворено и агресивно. Ситуацията с неотсъдената дузпа – вече се случват прекалено много. Ние че нямаме някакво лоби – това е ясно, че сме за първа година в елита – пак е ясно. Но не може винаги грешките да са в наш ущърб! Просто нямам думи… Колко пъти да ни се случват тези неща? В предния мач ни отменят гол поради несъществуваща засада… Във всеки мач има по нещо, може ли все да бъде срещу „Етър”?! Аз имам търпение, но и то си има граници. И ние имаме фенове, имаме клуб, който по някакъв начин трябва да бъде защитен. Аз ако не го направя в публичното пространство, не знам кой ще го направи. „Септември” ни вкара гол след засада, срещу „Дунав” ни отменят при 2:0 гол от никаква засада, днес същата работа. Колко мача трябва да изиграем и кога ще дойде този късмег и за нас, кога ще се свири нещо и за нас?

Ние диктувахме нещата, вярно е, че ни вкараха гол от ситуация, която не бива да допускаме. Не може да ни хващат на контра на техен терен, но ние търсим победата и се случват тези неща. Мисля, че бяхме по-добрият отбор.

Какво не ни достига във всеки мач ли? Едно правилно решение на съдията не ни достига. Тук ни беше мачът, тук трябваше да ни свирят ситуациите, които ги има. Ние не искаме да ни свирят нещо, което го няма.

Срещу „Септември” ще играем за победа, ние отиваме на баражи, то е ясно. Аз се извинявам, защото съм афектиран, но тези неща се случватмного често. Ние ще се опитаме да си доизиграем мачовете по най-добрия начин и ще се готвим за баражите. Няма напрежение. Дори и при победа днес нямаше гаранция, че ще стигнем до второто място.

Играхме с „Берое”, ЦСКА, „Левсски”, „Лудогорец”, програмата беше невероятно тежка. От друга страна ние сме отборът с най-нисък бюджет. Успяхме на базата на моите контакти да привлечем няколко добри футболисти, които водят отбора.  Трябва да си запазим климата в отбора, в което съм сигурен, и да се опитаме да се дообиграем и да си свършим работата на баражите. Дали ще играем срещу „Витоша” или „Пирин”, няма значение, във всеки мач си играем за победа. Разбира се, че третото място е цел и ще се опитаме до края да си вземем всичко възможно.”