Етърки биха с 1:0 и гонят медалите в “А” група при жените

Публикувано на: 16.04.2018 г. 14:12 ч.

Ценна победа взе женският тим на “Етър”, който надигра с 1:0 на стадиона в Ресен състава на “Пълдин”. Това обаче бе минималното, което можеха да постигнат великотърновки, които направиха куп пропуски и не действаха концентрирано.

Лора Петрова нацели гредата от пряк свободен удар, изпълни още няколко фаула. Единственият гол падна в 74-ата минута, когато отново Лора Петрова бе изведена на позиция, овладя топката, излъга съперничка и стреля за 1:0. Мирела Моева можеше да удвои, след като излезе съвсем сама срещу вратарката на “Пълдин”, но не успя да вкара. След мача старши треньорът на великотърновки Валентин Витанов не бе доволен от многото пропуски и недостатъчната концентрация на състезателките.

Макар и минимален, успехът изведе етърки в отлична позиция за атакуване на сребърните медали. “Болярките” заемат четвъртото място с 28 точки, само на 2 т. след втория “ЛП Суперспорт” и на 1 т. от третия “Спортика” (Благоевград). В следващия кръг етърки гостуват на “Берое” в Стара Загора на 21 април (събота) от 16:00 ч.