Балъков: „Липсваше ни концентрация в стандартните ситуации”

Публикувано на: 21.10.2018 г. 22:19 ч.

„Знаехме, че ЦСКА има добри изпълнители от стандартни ситуации, високи и атлетични състезатели. Тренирахме ги, но за наше съжаление точно така падна първият гол. До него играхме на добро ниво, бяхме конкурентноспособни на ЦСКА, но след този гол нещата се промениха. Падна и втори гол от стандартно положение. Ще трябва да ги анализираме и дано в следващите мачове не се получават.

Играхме в началото много компактно, това беше и задачата. Доволен съм от старанието на футболистите, но днес нямахме и късмет. Всеки треньор си има своя тактика в зависимост от фуболистите. Играем в зона, защото не всички футболисти могат да играят „човек за човек”. Тази година нямахме проблеми със статичните положения, сега за пръв път от две такива получихме голове. Но за мен играта в зона е добро оръжие за стандартни ситуации.

Липсата на Гълъбов и Колев естествено се отрази. В лицето на Пламен Гълъбов имаме много добре играещ с глава футболист, а Ники Колев е агресивен в средата на терена. Но ние имаме и други играчи, които като влязат, трябва да покажат на какво са способни. В средата на терена не беше големият ни проблем, той беше в липсата на концентрация при стандартните ситуации.”