„Етър” с важна победа над „Черноморец” в елитната U15 група

Публикувано на: 22.10.2018 г. 11:24 ч.

Важна победа взеха футболистите на „Етър”, набор 2004-2005 година, в осмия кръг на елитната U15 група. „Виолетовите” приеха бургаския „Черноморец” и спечелиха с 1:0.

Единственият гол бе отбелязан през първата част. В 34-ата минута Захари Атанасов центрира от фаул, получи се рикошет и играч на гостите си отбеляза автогол.

Това бе втората победа на етърци в първенството, които освен това имат още две равенства и 4 загуби. Отборът заема 11-ото място от 16 тима с актив от 8 точки, а в следващия кръг в неделя от 14 ч. гостува на предпоследния „Добруджа”.

Юношите на „Етър” в елитната U17 група обаче допуснаха нова загуба и продължават да са без пълен успех в шампионата. Те приеха „Витоша” (Бистрица) и отстъпиха с 1:2. И трите гола паднаха през първото полувреме. Гостите поведоха с голове на  Красимир Ангелов и Чавдар Димитров, а в 35-ата минута етърци върнаха един гол чрез Десислав Пенев, но през втората част нови попадения не паднаха.

„Виолетовите” са на предпоследното място с 2 точки, а в следващия кръг гостуват на последния в таблицата „Монтана” и ще гонят първа победа за сезона срещу съперник, който загуби всичките си осем мача досега. Двубоят е на 3 ноември, събота, от 14 ч. в Монтана.