Красимир Балъков: „Знам, че можем да играем много по-добре”

Публикувано на: 04.11.2018 г. 21:03 ч.

„Загубата не е приятна, защото се представихме по-добре от миналото домакинство срещу „Лудогорец”. Първите 20 минути играхме много добре. Играехме футбол, имахме си ситуациите и логично стигнахме до 1:2. Но трябваше да задържим този резултат. Правим още детински грешки и понякога не сме достатъчно професионалисти – има футболисти, които днес играха с гумени бутони на терена. Затова и Скерлев се подхлъзна при третия гол в най-неподходящия момент, не знам дали е някаква магия или лош късмет. Ще каже някой, че омагьосват моите футболисти… Два-три пъти да се подхлъзне точно в тези моменти. Ако не беше елементарната грешка при 1:2, второто полувреме щеше да е много по-интересно.

След третия гол „Лудогорец” се успокои, принуди ни да излезем по-напред, те имат класни футболисти. Контузените Младенов и Василев ни липсваха, но не може да оправдаем с това загубата. Но аз знам, че ние можем да играем много по-добре от това, което показахме. Да, „Лудогорец” имат класни футболисти, но вече играхме няколко пъти срещу тях и се видя на мача ни в Разград, че дяволът не е толкова черен.

Ние сме едва втора година в елита, никога не съм казвал, че сме на нивото на лидерите. Винаги сме искали да играем добре и да правим по-малко грешки и ако имаме късмет, да вземем нещо от лидерите. Не искаме да се браним срещу такива отбори, а да търсим голове. Не е трагедия, че сме загубили от „Лудогорец”, проблемът е, че аз знам, че моят отбор може да играе и по-добре.

Една загуба няма да ни огъне. Сега си пожелавам да играем с „Лудогорец” у дома и на четвъртфинала за Купата на България, за да коригираме нещата и да видим дали можем да им се противопоставим в третия мач по-добре”.